„Fii în siguranță” – campanie națională de informare de prevenire a răspândirii COVID-19

Călătorește în siguranță, învață în siguranță, lucrează în siguranță, sărbătorește în siguranță, fii în siguranță! Sunt îndemnurile autorităților pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19. În contextul creșterii alarmante a îmbolnăvirilor în Republica Moldova, Grupul Național de Comunicare COVID-19 și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale au lansat campania de informare „Fii în siguranță!”.

 

Campania are drept scop informarea oamenilor despre riscurile de infectare cu COVID-19, și, în același timp, educarea unui spirit de solidaritate cu cei care, în fiecare zi luptă în linia întâi pentru viața fiecărui pacient.

În aceste momente de criză, când instituțiile din prima linie cu greu fac față numărului de pacienți infectați, cetățenii pot contribui la oprirea răspândirii COVID-19, manifestând grijă față de propria sănătate și a celor din jur. Respectarea măsurilor de precauție este cea mai eficientă soluție de prevenire a infectării: poartă mască, păstrează distanța fizică, spală-te regulat pe mâini, evită locurile aglomerate.

Astfel, pe parcursul campaniei, cu suportul partenerilor de dezvoltare (Organizația Mondială a Sănătății, ONU Moldova, UNICEF Moldova), vor fi elaborate mai multe produse informaționale.

În același timp, în regim de test va fi lansată platforma web: www.covidinfo.md. Acest instrument de informare va fi un agregator de conținut verificat și relevant, despre evoluția pandemiei COVID-19 în Republica Moldova. Platforma a fost elaborată de Grupul național de comunicare și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății și Uniunii Europene, în cadrul eforturilor de răspuns la pandemia COVID-19.

Campania de comunicare este parte componentă a Planului de răspuns la COVID-19, elaborat de către autoritățile publice centrale, pe platforma intersectorială, pentru diminuarea riscului de infecție COVID-19 în Republica Moldova.

Ultimele Știri