OMS a omologat de urgență vaccinul Sinovac împotriva COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății a validat, pe data de 1 iunie,  vaccinul Sinovac împotriva COVID-19 pentru utilizare în situații de urgență și a emis recomandări interimare de politici. Validarea vaccinului Sinovac-CoronaVac COVID-19 aprobat spre utilizare de urgență oferă țărilor, finanțatorilor, agențiilor de achiziții și comunităților asigurarea că acest vaccin, de tip inactiv, îndeplinește standardele internaționale de siguranță, eficacitate și producție. Vaccinul este produs de Compania farmaceutică Sinovac din Beijing.

Comitetul OMS pentru experţi în vaccinuri a recomandat acest vaccin care necesită două doze la un interval de două până la patru săptămâni. Aprobarea va permite includerea vaccinului în programul mondial COVAX. Grupul independent de experți a declarat că recomandă vaccinul Sinovac pentru persoanele de peste 18 ani.

Numit în unele regiuni CoronaVac, este al doilea vaccin produs de chinezi care a fost omologat de OMS. Pe 7 mai, OMS a aprobat serul chinez produs de compania de stat Sinopharm. Un al treilea vaccin produs în China de CanSino Biologics a prezentat datele studiilor clinice, dar OMS nu a programat încă nicio revizuire a informațiilor.

Sinovac a declarat că a furnizat peste 600 de milioane de doze în China și în străinătate, începând cu sfârșitul lunii mai, și au fost administrate deja peste 430 milioane de doze. Rezultatele privind eficacitatea vaccinului au arătat că serul a redus cu 51% bolile simptomatice și a prevenit formele severe de COVID-19. De asemenea, a redus spitalizarea cu 100% în rândul populației studiate, conform OMS.

Ultimele Știri