În Franța a devenit obligatorie vaccinarea împotriva COVID-19 a personalului sanitar

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru personalul sanitar întră în vigoare miercuri în Franța, măsură care privește circa 2,7 milioane de persoane.

Pentru a putea continua să-și exercite profesia, toți angajații din sectorul sanitar (spitale, azile de bătrâni, asistență la domiciliu, medici independenți, ambulanțieri, pompieri etc.) trebuie să primească cel puțin prima doză de vaccin până la 15 septembrie.

Vaccinarea obligatorie a personalului sanitar este doar una dintre măsurile decise în Franța de președintele Macron în luna iulie pentru a combate valul patru al pandemiei provocat de varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului. A fost astfel instituit și certificatul sanitar COVID-19 obligatoriu pentru accesul în baruri, restaurante, cinematografe, pe stadioane, în numeroase spații comerciale sau în mijloacele de transport pe distanțe lungi.

Aceste măsuri au avut ca efect intensificarea vaccinării populației, până în prezent aproape 70% din populația Franței fiind vaccinată împotriva COVID-19 cu schema completă. Pe de altă parte, adversarii vaccinării organizează în fiecare weekend manifestații în orașele franceze.

Ultimele Știri