Circa unul din zece copii din Israel a rămas cu simptome după vindecarea de COVID-19

Aproximativ unul din zece copii din Israel a rămas cu simptome după ce s-a vindecat de COVID-19, deși acest număr s-a redus la mai mult de jumătate în ultimele luni, potrivit unui sondaj realizat de Ministerul Sănătății israelian.

Formele severe de COVID-19 sunt mai comune în rândul adulților, însă există o lipsă de date în ceea ce privește impactul virusului asupra tinerilor, care sunt de departe mai puțin expuși la complicații severe, a precizat Ministerul Sănătății.

Sondajul de opinie telefonic a fost realizat în iunie în rândul a 13.834 de părinți cu copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani care s-au vindecat de COVID-19. Ei au fost întrebați dacă copiii lor au avut simptome care au persistat după ce s-au vindecat, inclusiv probleme respiratorii, letargie și pierderea gustului și a mirosului.

Ministerul israelian a declarat că 11,2% dintre copii au rămas cu simptome după recuperare. Cifra s-a redus până la 1,8% - 4,6% la șase luni de la faza acută a bolii, în timp ce copiii mai mari au avut de suferit mai mult.

Ministerul nu a menționat vaccinurile sau impactul lor. Sondajul a fost realizat în momentul în care copiii israelieni cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani deveneau eligibili pentru a fi vaccinați.

Un studiu britanic recent a dezvăluit că unul din șapte copii ar putea avea simptome legate de COVID-19 la câteva luni după ce au fost testați pozitiv cu coronavirus.

Ultimele Știri